Systémové detské utrpenie: kde bol Lipšic, kde bola Kolíková a kde bol Matovič s Mikulcom? A kde bola Čaputová?

Bolesť, smútok a obrovská hanba. To, ako sa chováme na Slovensku k deťom, ktoré sa dostali na zlé chodníčky, je neporovnateľne väčší problém ako to, či nejaká LGBT organizácia dostane alebo nedostane peniaze, či je Lipšic špeciálnym prokurátorom alebo či je Matovič daňový podvodník alebo nie. Dokonca je to dôležitejšie, ako to či Mikulec s Kolíkovou môžu za smrť generála Lučanského, alebo či ich trestnoprávna poľovačka na Fica a spol je v poriadku alebo nie.

Nebyť Žilinku, témou by stále boli taľafatky. Je naozaj jedno, či Kunsthalle bude alebo nebude pod Slovenskou národnou galériou alebo či RTVS bude rozdelená. Dôležité je, kto má niesť zodpovednosť za hlboké manažérske, ľudské a politické zlyhanie. A kto si má do dna vypiť pohár politickej zodpovednosti. Ći na koho ho vyliať!

Napríklad odchádzajúca prezidentka Čaputová by mohla. Márne dúfam, že politika v duchu implementovaných amerických hodnôt koučom Leškom snáď po nej opustí aj Prezidentský palác. Namiesto toho aby nasadla do limuzíny a išla aspoň objímať tie zúfalo zabudnuté deti, (pri ktorých štát určite viac zlyhal ako pri finačnej podpore LGBT), vystupuje v parlamente na obranu Lipšica. Je to ďalším dôkazom toho, že ak volíme do funkcií bohatých amatérov s prehnaným egom (Matovič, Kiska, Sulík) či amerikanizovaných euroaktivistov (Čaputová, Šimečka, Remišová,Korčok), dostaneme jediné – to čo sme si nevolili. Ako v prípade Valla v Bratislave. Meškajúca električka po Petržalke, za to najhlúpejšia cyklotrasa na nábreží v celej Európe. Alebo ako v prípade Matoviča vakcíny Sputnik. Alebo ako v prípade Kisku stranu na jedno použitie – len aby daňové podvody sa nevyšetrovali –  stranu Za ľudí.

Treba ešte niekomu, kto nie je platený brigádnik či marketingový zamestnanec vysvetlovať, že Slovensko už nie je len ich krajina a že zmätené liberálne sny nech si idú snívať inam? Prečo podkopávajú volebný výsledok a prečo teda radšej neodídu?

Ešte aj v Bratislavskom kraji Smeráci dostali takmer 19% hlasov. A v žiadnej bratislavskej časti neklesli pod 15%. To budeme ignorovať, lebo výsledok sa nám nepáči?

Progresívne Slovensko je v zásade podľa volebných výsledkov len stranou Bratislavy. Ano, majú šťastie, že je tu toľko voličov. A majú šťastie, že tí čo dávno opustili Slovensko môžu hlasovať zo zahraničia. Len poznámka – neplatia tu dane, nechú tu byť, nepodieľajú sa na chode Slovenska. Napriek tomu im nechávame možnosť voliť? Na základe čoho sa pýtam? A inak: nebyť týchto dvoch výsledkov, PSko nevyhralo v žiadnom inom kraji.

 

Tak nám prestaňte nútiť témy a riešenia, ktoré zaujímajú Bratislavčanov (alebo časť z nich) ale riešte veci, ktoré sa dotýkajú celého Slovenska! Ako tie zúfalé deti. Hrom a blesky do vás, tak ako v hymne.

Bruselská spravodlivosť neexistuje

26.09.2024

Je to smutná realita, ktorú musíme prijať, najmä keď sa pozrieme na prípad Jožka Chovanca. Rodina čakala sedem dlhých rokov na spravodlivosť, na odpovede, na pokoj. A čo dostali? Ticho. Belgický súd len sucho oznámil, že smrť bola výsledkom „tragických okolností“. Ale kto je za to zodpovedný? Prečo nikto nenesie dôsledky? Keby sa to stalo v našej krajine, u nás doma, [...]

Ministerstvo športu sa stalo eurovodom zo štátneho k oligarchom z JT

22.07.2024

Neskutočné či neuveriteľné. Tak by sa dalo opísať počíňanie nového ministerstva športu. Po škandálnom výbere miesta nového ministerskej adresy – v budove na nadražšom nábreží v Bratislave – sa pod plachietkou podpory cestovného ruchu vydala smerom neustáleho prelievania peňazí smerom k oligarchom z JT. Vidieť tak reklamu na čisto biznisový a vysoko [...]

Kali prekukol falošné pózy Šimečku a Čaputovej

21.05.2024

Tragická a zúfalá chvíla. Dôsledok všetkých protestov pre Ficovým Bonaparte. Neustály pokles politickej kultúry po vstupe matovičovcov na kandidátke SaS do parlamentu od roku 2010. Vyhrocovanie mediálneho honu na premiéra, Kaliho či Blahu. Šibenice na námestiach. Posielanie do basy bez dôkazov. Alebo výmyslov. étorika bývalého smeráckeho asistenta Šimečku voči svojím [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 181513x
Priemerná čítanosť článkov: 4777x

Autor blogu

Kategórie