Založ si blog

Systémové detské utrpenie: kde bol Lipšic, kde bola Kolíková a kde bol Matovič s Mikulcom? A kde bola Čaputová?

Bolesť, smútok a obrovská hanba. To, ako sa chováme na Slovensku k deťom, ktoré sa dostali na zlé chodníčky, je neporovnateľne väčší problém ako to, či nejaká LGBT organizácia dostane alebo nedostane peniaze, či je Lipšic špeciálnym prokurátorom alebo či je Matovič daňový podvodník alebo nie. Dokonca je to dôležitejšie, ako to či Mikulec s Kolíkovou môžu za smrť generála Lučanského, alebo či ich trestnoprávna poľovačka na Fica a spol je v poriadku alebo nie.

Nebyť Žilinku, témou by stále boli taľafatky. Je naozaj jedno, či Kunsthalle bude alebo nebude pod Slovenskou národnou galériou alebo či RTVS bude rozdelená. Dôležité je, kto má niesť zodpovednosť za hlboké manažérske, ľudské a politické zlyhanie. A kto si má do dna vypiť pohár politickej zodpovednosti. Ći na koho ho vyliať!

Napríklad odchádzajúca prezidentka Čaputová by mohla. Márne dúfam, že politika v duchu implementovaných amerických hodnôt koučom Leškom snáď po nej opustí aj Prezidentský palác. Namiesto toho aby nasadla do limuzíny a išla aspoň objímať tie zúfalo zabudnuté deti, (pri ktorých štát určite viac zlyhal ako pri finačnej podpore LGBT), vystupuje v parlamente na obranu Lipšica. Je to ďalším dôkazom toho, že ak volíme do funkcií bohatých amatérov s prehnaným egom (Matovič, Kiska, Sulík) či amerikanizovaných euroaktivistov (Čaputová, Šimečka, Remišová,Korčok), dostaneme jediné – to čo sme si nevolili. Ako v prípade Valla v Bratislave. Meškajúca električka po Petržalke, za to najhlúpejšia cyklotrasa na nábreží v celej Európe. Alebo ako v prípade Matoviča vakcíny Sputnik. Alebo ako v prípade Kisku stranu na jedno použitie – len aby daňové podvody sa nevyšetrovali –  stranu Za ľudí.

Treba ešte niekomu, kto nie je platený brigádnik či marketingový zamestnanec vysvetlovať, že Slovensko už nie je len ich krajina a že zmätené liberálne sny nech si idú snívať inam? Prečo podkopávajú volebný výsledok a prečo teda radšej neodídu?

Ešte aj v Bratislavskom kraji Smeráci dostali takmer 19% hlasov. A v žiadnej bratislavskej časti neklesli pod 15%. To budeme ignorovať, lebo výsledok sa nám nepáči?

Progresívne Slovensko je v zásade podľa volebných výsledkov len stranou Bratislavy. Ano, majú šťastie, že je tu toľko voličov. A majú šťastie, že tí čo dávno opustili Slovensko môžu hlasovať zo zahraničia. Len poznámka – neplatia tu dane, nechú tu byť, nepodieľajú sa na chode Slovenska. Napriek tomu im nechávame možnosť voliť? Na základe čoho sa pýtam? A inak: nebyť týchto dvoch výsledkov, PSko nevyhralo v žiadnom inom kraji.

 

Tak nám prestaňte nútiť témy a riešenia, ktoré zaujímajú Bratislavčanov (alebo časť z nich) ale riešte veci, ktoré sa dotýkajú celého Slovenska! Ako tie zúfalé deti. Hrom a blesky do vás, tak ako v hymne.

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159871x
Priemerná čítanosť článkov: 4702x

Autor blogu

Kategórie