Založ si blog

Vlhovej natiahnuté väzy ponaťahujú aj lyžiarsky zväz jej otca

Bola to taká malá športová revolúcia. Pretože Petra Vlhová má dlhodobo excelentné špotové výsledky, rozhodol sa jej otec Igor Vlha, že je na čase, aby jeho genialitu a schopnosti videlo celé Slovensko. A za pomoci politických tajtrlíkov ako je matovičov poskok a bývalý splnomocnenec vlády pre šport Kučera či užitočný saskársky tajomník pre šport Husár rozbil funkčný športový zväz.

A pre čo? Pre peniaze. Vlha nechcel dať ani cent z peňazí, ktoré Vlhová zarobila. Zabudol, že to sú peniaze na výchovu mládeže a samotná Petra z takýchto peňazí financovala svoje začiatky. A Vlha nielenže nechcel dať ani cent z peňazí od sponzorov, ešte aj neoprávnene pýtal peniaze od pôvodného lyžiarskeho zväzu. A keďže matovičov Kučera je len bývalý tenista a Sulíkov Husár len bývalý volejbalista, o športovom práve vedia.. veľké nič.

Ale čo poznajú na jednotku, je plávať na vlne mediálnych nálad. Médiá, zaslepená leskom Vlhovej, nekryticky preberali argumenty založené na emóciach a nie na základe práva.

Peniaze, ktoré Vlha na chod svojho teamu prosto neboli správne vykázané. Väčšinou verejnosť pýta zákonný postup. Tu sa zrazu mali v prípade Vlhovej protekčne obchádzať pravidlá. Mediálny boj Igor Vlha spolu s užitočnými politickými tajtrlíkami vyhral. Husár a Kučera vystrašili Siekela, a dokopali väčšinu zväzov sa postaviť voči jednému z nich.

Dôsledok? Mládež v novom zväze na okraji. Profesionalita a peniaze len pre zopár vrcholových pretekárov, zvyšok sa musí postarať o seba sám. Kontrola bez ohľadu na počet podaní je v novom zväze nepriechodná, lebo každý politik sa teraz bojí toho, čo by Igor Vlha o ňom povedal.

Nešťastné zranenie jeho dcéry tak ponaťahuje celý zväz. Rekonvalescencia, ako aj náklady na chod jej teamu v čase keď nepreteká, určite rozpočet zväzu zvládne. Ale na otázku či Vlhov zväz zvládne vychovať nové talenty, a či aj o 10 rokov sa tisíce Slovákov budú môcť v Jasnej pozrieť na slovenskú pretekárku či pretekára v svetovej špičke, je už dnes zúfalo jasná odpoveď.

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159873x
Priemerná čítanosť článkov: 4702x

Autor blogu

Kategórie