Založ si blog

Dzurinda začal ako vždy. Falošne. A nielen personálnou vykrádačkou KDH

Dzurindu novým kúskom nenaučíš. To si asi uvedomil aj poslanec a predseda premenovanej Modrej koalície, a najnovšie budúci podpredseda ešte raz potajme premenovaných Demokratov Miroslav Kollár. Ako sa ukazuje, neúprimnosť Dzurindovho spájania, ako to bolo v prípade SDKÚ potvrdzujú aj iné fakty. Rovnaký postup ako pri vzniku SDKÚ totiž Dzurinda zvolil aj teraz pri ďalšej personálnej vykrádačke KDH.

 

 

Príklad prvý: nová doména Dzurindovcov. Zaregistrovanú ju majú od konca septembra 2022. Twitterový účet majú od októbra 2022, rovnako stránku na FB. Takže je jasné, že Dzurindovci sa pripravovali a mobilizovali ku koncu komunálnych volieb, a ako sa ukazuje, najmä so snahou o oslovenie neúspešných kandidátov politických strán z komunálu. Ako im má teda volič veriť v bezúhonnosť a pravdivosť vyhlásení o spájaní politického mikroplanktonu, keď od začiatku októbra sa chystajú ísť vlastnou cestou?

Na webe už aj prezradili prvé mená – napr exKDHáka a neúspešného kandidáta na primátora Bardejova Miroslava Olejára, ktorý vystúpil z KDH len deň pred poslednou Dzurindovou tlačovkou.

 

Z KDH je aj Milan Kabina, do nedávna člen predsedníctva KDH a exšéf ich mládežníckej organizácie.

Krivoľako išiel aj už takmer profesionálny politický „prezliekač kabátov“ a tiež neúspešný kandidát na primátora Žiliny Martin Kapitulík. Ten bol kedysi ešte ako mladík v SDKÚ, ale cítiac príležitosť svojho času utekal do Procházkovej Siete. Tam sa po odchode Beblavého stal aj členo  predsedníctva a poradcom ministra dopravy Brecelyho. Pred voľbami 2016 musel vysvetľovať, prečo so štátom spriaznená mládežnícka akciovka Hotely mládeže Slovakia uzatvárala zmluvy s jeho príbuznými. Kapitulík tu pôsobil ako šéf dozornej rady. Pri posledných komunálnych voľbách sa tváril nestranícky a teraz je – áno, u Dzurindu.

 

 

Zaujímavé je aj to, že za krátky čas množstvo ľudí od Dzurindu sa na jeden web dostalo a na druhý nie. Na Kollárovom webe je ich viac ako na tom Dzurindovom.

Medzi Dzurindovcami u Kollára napríklad prekvapivo figuroval aj Kollárov poslanecký asistent – Martin Kvetko. Tento bývalý kandidát za Lunterov tím v roku 2017 vo voľbách do VÚC, neskôr vstúpil do Kiskových Za ľudí, kde po voľbách v roku 2020 robil tajomníka poslaneckého klubu – ako šikovný a rozhladený 26 ročný mladík zo ziskom z parlamentných volieb úžasných 635 hlasov. Od Za ľudí odišiel po roku pre rozpor s Remišovou. Dnes má 29 a pred Dzurindom na streche dal radšej prednosť Kollárovi v hrsti.

 

A že to bola „dobrá voľba“ naznačuje dnešný hromadný vstup Hegera, Budaja (ten už nejaké tie skúsenosti s Dzurindom má), Naďa, Hirmana a Káčera do Modrej koalície, od dnes známej ako Demokrati.

 

Dôležité je ale iné – na formovanie celej tejto zúfalej snahy poraziť Pellegriniho a Fica a zároveň z celého procesu vynechať Dzurindu – majú veľký vplyv ľudia bývalej premiérky Radičovej.

Spolu s premiérsko-ministerskými hviezdami, niekoľkými štátnymi tajomníkmi vstúpil totiž aj europoslanec Vladimír Bilčík, ktorému Radičová šéfovala ešte počas jeho doktorandských štúdií. Potom aj Pavel Nechala, o ktorom Radičová 2 roky po páde jej vlády počas jeho neúspešnej kampani na starostu Petržalky povedala: „Je čistý, čestný, charakterný a sú za ním skutky… Je málo ľudí, za ktorých by som dala ruku do ohňa. Byť Petržalčan, svoj hlas dám Palovi Nechalovi“.

 

A nakoniec jej dlhoročná pravá ruka, Peter Markovič.

Medzi politikmi, ktorí si nevedeli niekedy spomenúť na jeho meno sa mu už roky hovorí „Modrý Kolesík“. Vždy bol totiž niekoho či niečoho tajomník alebo asistent. A keďže čo sa v mladosti naučíš, po 40 ako keby si našiel, posledných pár rokov šéfoval sekretariátu predsedu Trnavského samosprávneho kraja, Matovičovho bratranca, Jozefa Viskupiča.

 

Zrátané a podtrhnuté – čo sú nový Modrí? Obskúrne postavičky politického planktónu, ktoré menia svoje kabáty ako im vyhovuje.

O tom, kto je terajšia pravá ruka Dzurindu hovorím tu:

https://mulinkovamudrost.blog.pravda.sk/2021/04/22/aj-byvaly-dzurindov-hovorca-a-grendelov-kamarat-robil-pre-obvineneho-suchobu/

 

A kto sú Demokrati? Radičovej ľudia spolu s utečencami z OĽaNO a iných strán.

 

Nakoniec to vyzerá tak, že nápad Smeru rozdeliť sa na Hlas a Smer, aby  spoločne mohli osloviť širší elektorát sa Matovičovi zapáčil až tak, že OĽaNO rozdelil na Demokratov a tvrdé Matovičove jadro .

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159214x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie