Založ si blog

Stretne sa Matovič, Sulík a Dzurinda. . . to nie je zlý vtip, to je opäť desivá realita

Nech pánboh dá a tento príbeh je len fikcia – Traja „velikáni“ (1,7m Dzurinda, 1,89m Sulík a u Matoviča to bude niekde okolo Sulíka) slovenskej politiky si sadnú za jeden stôl na jeseň po parlamentných voľbách a budú spoločne na seba pozerať v nemom úžase a deja vu.

V roku 2010 takto viac menej nakope už boli – Dzurinda ako predseda vlády. Sulík ako niekto kto chcel byť v SDKU ale keďže sa snažil byť už aj ministrom financií, tak si musel vlastne založiť vlastnú Skupinku a Straničku. Matovič ako šašo na kandidátke SaS bol najskôr vylúčený, o 13 rokov neskôr už mal dôkazy o Sulíkove korupcii. Dzurinda dúfal že po 12 rokoch sa zabudlo na najväčšie kauzy, Sulík bude chcieť byť konečne ministrom financií a Matovič čímkoľvek, len neprísť o mediálne pokrytie a tým liečenie možných duševných porúch . 

Aká bude ale ponuka? Dzurinda nechce otvárať hodnotové otázky, tak si to zapísali Modráci do svojich stanov. Sulík tvrdí, že najlepšie bojuje za práva 4% sexuálnych menšín pod nálepkou LGBTI+, Matovič je zas silnou oporou „tradíčnej“ rodiny. Matovič nemá ani peňaženku a peniaze mu dáva manželka, Sulíka čaká ranč v Austrálii a Dzurindu sa pýtajú na bankové účty vo Švajčiarsku. K novinárom sa všetci chovajú ako Fico a ešte ich to aj baví. Debata o Ukrajine prehluší debatu o energiách, hádka kôli Vatikánskym zmluvám zlikviduje ďalšiu vládu. Alebo pokus o očistu okresných úradov, ktoré mocensky a politicky sprivatizoval Matovič.

Povedané ľudskou rečou – pre blaho verejnej politiky by bolo namieste okrem mnohých reforiem volebného systému aj jedna dôležitá reforma straníckeho systému. A to obmedzenie možnosti vykonávať hocijakú ústavnú funkciu (vrátane funkcie poslanca NR SR) viac ako 3 razy . Logika je jednoduchá – ak mi ani 3 volebné obdobia nestačia na to aby som presvedčil voličov na dostatočne silný mandát aby som mohol meniť verejnú politiku. A samozrejme sa mi následne tieto zmeny nedarí zapracoval funkčne do života, je zbytočné sa snažiť o to ďalšie obdobia len z akejsi zotrvačnosti. Protihodnota je v takomto obmedzení nekonečná – len si to predstavte – ani Sulík, ani Matovič, ani Fico, ani Dzurinda… Verejná debata prečistená, záujem o stranícku politiku výrazne vyšší rovnako aj účasť vo voľbách (aj bez 500e).

 

Ministerstvo športu sa stalo eurovodom zo štátneho k oligarchom z JT

22.07.2024

Neskutočné či neuveriteľné. Tak by sa dalo opísať počíňanie nového ministerstva športu. Po škandálnom výbere miesta nového ministerskej adresy – v budove na nadražšom nábreží v Bratislave – sa pod plachietkou podpory cestovného ruchu vydala smerom neustáleho prelievania peňazí smerom k oligarchom z JT. Vidieť tak reklamu na čisto biznisový a vysoko [...]

Kali prekukol falošné pózy Šimečku a Čaputovej

21.05.2024

Tragická a zúfalá chvíla. Dôsledok všetkých protestov pre Ficovým Bonaparte. Neustály pokles politickej kultúry po vstupe matovičovcov na kandidátke SaS do parlamentu od roku 2010. Vyhrocovanie mediálneho honu na premiéra, Kaliho či Blahu. Šibenice na námestiach. Posielanie do basy bez dôkazov. Alebo výmyslov. étorika bývalého smeráckeho asistenta Šimečku voči svojím [...]

Prečo nemám pochopenie pre voličov Šimečku

15.05.2024

Šimečka najmladší je derivátom svojho otca a svojho starého otca. Vždy sa našiel niekto, kto im pomohol a kto ich platil. A po koho chrbte sa doplazili ďalej a ďalej. Šimečka najmladší napríklad dokončil svoje doktorandské štúdium vďaka smeráckym europeniazom Borisa Zalu. Stretnutie s Macronom v predvolebnom boji mu sprostredkoval Štefunko. Stranu platil Truban, [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 175610x
Priemerná čítanosť článkov: 4746x

Autor blogu

Kategórie