Založ si blog

Stretne sa Matovič, Sulík a Dzurinda. . . to nie je zlý vtip, to je opäť desivá realita

Nech pánboh dá a tento príbeh je len fikcia – Traja „velikáni“ (1,7m Dzurinda, 1,89m Sulík a u Matoviča to bude niekde okolo Sulíka) slovenskej politiky si sadnú za jeden stôl na jeseň po parlamentných voľbách a budú spoločne na seba pozerať v nemom úžase a deja vu.

V roku 2010 takto viac menej nakope už boli – Dzurinda ako predseda vlády. Sulík ako niekto kto chcel byť v SDKU ale keďže sa snažil byť už aj ministrom financií, tak si musel vlastne založiť vlastnú Skupinku a Straničku. Matovič ako šašo na kandidátke SaS bol najskôr vylúčený, o 13 rokov neskôr už mal dôkazy o Sulíkove korupcii. Dzurinda dúfal že po 12 rokoch sa zabudlo na najväčšie kauzy, Sulík bude chcieť byť konečne ministrom financií a Matovič čímkoľvek, len neprísť o mediálne pokrytie a tým liečenie možných duševných porúch . 

Aká bude ale ponuka? Dzurinda nechce otvárať hodnotové otázky, tak si to zapísali Modráci do svojich stanov. Sulík tvrdí, že najlepšie bojuje za práva 4% sexuálnych menšín pod nálepkou LGBTI+, Matovič je zas silnou oporou „tradíčnej“ rodiny. Matovič nemá ani peňaženku a peniaze mu dáva manželka, Sulíka čaká ranč v Austrálii a Dzurindu sa pýtajú na bankové účty vo Švajčiarsku. K novinárom sa všetci chovajú ako Fico a ešte ich to aj baví. Debata o Ukrajine prehluší debatu o energiách, hádka kôli Vatikánskym zmluvám zlikviduje ďalšiu vládu. Alebo pokus o očistu okresných úradov, ktoré mocensky a politicky sprivatizoval Matovič.

Povedané ľudskou rečou – pre blaho verejnej politiky by bolo namieste okrem mnohých reforiem volebného systému aj jedna dôležitá reforma straníckeho systému. A to obmedzenie možnosti vykonávať hocijakú ústavnú funkciu (vrátane funkcie poslanca NR SR) viac ako 3 razy . Logika je jednoduchá – ak mi ani 3 volebné obdobia nestačia na to aby som presvedčil voličov na dostatočne silný mandát aby som mohol meniť verejnú politiku. A samozrejme sa mi následne tieto zmeny nedarí zapracoval funkčne do života, je zbytočné sa snažiť o to ďalšie obdobia len z akejsi zotrvačnosti. Protihodnota je v takomto obmedzení nekonečná – len si to predstavte – ani Sulík, ani Matovič, ani Fico, ani Dzurinda… Verejná debata prečistená, záujem o stranícku politiku výrazne vyšší rovnako aj účasť vo voľbách (aj bez 500e).

 

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159751x
Priemerná čítanosť článkov: 4699x

Autor blogu

Kategórie