Založ si blog

Aj bývalý Dzurindov hovorca a Grendelov kamarát robil pre obvineného Suchobu.

Na Finančnej správe je veselo. Roky sa tam klamalo a podvádzalo, a bohatli z toho len niektorí vyvolení. Zatiaľ to vyzerá tak že známy oligarcha Jozef Brhel v spolupráci so Michalom Suchobom a vedením FS si zo štátneho kradli, čo sa dalo. Cez utajené zmluvy až po úplatky z IT projektov.

Michal Suchoba sa pritom dodnes tvári, že je skvelým inovátorom, investorom a človekom ktorý v IT niečo znamená. Jeho okázalý životný štýl mal ohurovať a zaujať. Faktom je, že ale okrem korupčných praktík a svojskom podnikaní zo štátom veľké úspechy nezaznamenal.

Príkladom môže jeho firma iTVSi a.s. Ako ukazuje Finstat.sk, firma je niekoľko rokov nečinná. Firma mala priniesť aplikáciu pod názvom tvbay. Suchoba s ňou bol na pár veľtrhoch a presviedčal, že je to budúcnosť televízneho nákupu. A to najmä v slovenských médiách.

A mal pri tom PR a mediálnu pomoc. Tú mu zabezpečoval bývalý novinár z TV Markíza, Luboš Schwarzbacher. Ten opustil Markízu preto, aby sa stal hovorcom ministra zahraničia Mikuláša Dzurindu vo vláde Ivety Radičovej. Nebol jediný, kto opustil teplé miesto redaktora vtedy najsledovanejšej televízie. Spolu s ním odišiel aj Gábor Grendel, jeho dobrý kamarát, robiť hovorcu Danielovi Lipšicovi. (Všimnite si, aký je ten svet malý a kto ten článok z linku písal!) Vláda ale po spackanom hlasovaní o eurovale vinou SaS vrátane hlasu ešte len poslanca Igora Matoviča padla.

Bolo treba sa pozrieť po nových pracovných príležitostiach. A rok a pol po voľbách v roku 2012, bývalý novinár a bývalý hovorca píše tieto oslavné vety na pracovnej sociálnej sieti Linkedin na Michala Suchobu:

Podľa mojich skúseností je Michal oduševnený a cieľavedomý človek, realistický v očakávaniach. Za posledných niekoľko rokov som spolupracoval s mnohými výkonnými riaditeľmi, ale Michal stojí nad nimi všetkými, nielen v iniciatíve, inteligencii a tvorivosti, ale aj v schopnosti počúvať ostatných. Michalove vynikajúce komunikačné schopnosti, pozitívny náhľad a príjemná osobnosť zvyšujú jeho prirodzené vodcovské vlastnosti. Jeho ochota prijímať výzvy a počúvať vstupné informácie mu umožňuje prispieť premyslenými a dobre odôvodnenými prístupmi k pomoci iným pri riešení zložitých problémov, a to aj v oblasti podnikového poradenstva. Pozoroval som Michaelovo zapojenie do rôznych projektov, ktoré demonštrujú jeho hlbokú oddanosť pri zakladaní start-upu tvbay.

Je o čosi pikantnejšie, že Schwarzbacher je JEDINÝ, kto kedy Suchobovi niečo také na Linkedin napísal. Je možné, že tým narážal na úspešné debaty Suchobu s Kočnerom alebo jeho schopnosť počúvať čo Brhel hovorí.

Schwarzbacher sa dnes označuje za mediálneho lobistu. Suchoba bol len začiatok jeho kariéry.

Tu je krátky ale zďaleka nie celý zoznam jeho aktivít.

Vystupuje ako hovorca v kontroverznom stavebnom projekte Vydrica pod Bratislavským hradom, je hovorcom kontroverzného právnika Daniela Futeja, ktorý je spájaný s Jurajom Širokým v mnohých kauzách. Keď treba Schwarzbacher vysvetľuje Futejove stanovisko za jeho právnu kanceláriu, keď treba poskytne stanovisko aj za Futejove strojárne PPS Detva.

Od čias Juraja Širokého sa hrdí prácou napríklad pre Slovenský hokejový zväz. Je len čerešničkou, že jednou z tých, čo pracovali pre Juraja Širokého je aj bývalá manželka Gábora Grendela. A je len malina že v rozhovore Kočnera zo Suchobom aj Suchoba priznáva síce malé ale predsa priateľské vzťahy s Jurajom Širokým.

Medzi ďalších zaujímavých klientov pána Schwarzbachera patrí aj Klub 500, kde je najviditeľnejšou postavou Vladimír Soták, známy podporovateľ Roberta Fica. Soták vlastní aj hotel a golfový rezort Tále a má rád golf. Ale čo to? Nepodporuje golf na Táloch aj Schwarzbacher? A nesedí náhodou človek s rovnakým menom Schwarzbacher zo Sotákom aj v orgánoch Golfového klubu Tále a nie je Technickým riaditeľom Železiarní Podbrezová? Že by rodina?

Keď sa .týždeň zaujímal o spoločnosť OFZ, ktorá stojí za skládkou v Istebnom, kde podľa .týždeň pôsobili aj ľudia s kontaktmi na Smer či finančnú skupinu J&T, reagoval Schwarzbacher. Rovnako ako v prípade arzénu, ktorý má zo skládky unikať do vody.

Otázkou teraz je jediné: Uvedomia sa médiá a prestanú uverejňovať tohto mediálneho zlobistu?

Zľava: Ľuboš Schwarzbacher, Tibor Mattyašovský, toho času šéfredaktor spravodajstva TV Markíza, Ivan Rudolf, toho času hovorca Ministerstva dopravy a Gábor Grendel, toho času podpredseda NR SR.

 

 

 

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159700x
Priemerná čítanosť článkov: 4697x

Autor blogu

Kategórie