Založ si blog

Matovič klamal o Sputniku, vraví prezidentka. Môžeme mu tak už oficiálne vravieť klamár?

Igor Matovič bol vždy zjavom. Čo sa týka podnikania, vzťahov ale najmä bol priam zjavením na slovenskej politickej scéne. Do nepríčetnosti vytočil Janka Slotu, ktorý to pri televíznej debate nezvládol a prosto z debaty s Matovičom odišiel. V inom prípade mu poslankyňa Anna Belousovová, rod. Malíková strelila facku. Inokedy vysypal na kolegu Poliačika striekačky. Šokoval všetkých, že je vlastne bezdomovec (podľa jeho priznania o príjmoch) a priznal sa, že všetky peniaze prepísal na manželku Pavlínu. Dokázal najazdiť denne 600 kilometrov vrátane sobôt a nedelí. Je usvedčeným daňovým podvodníkom a vysokoškolským plagiátorom. A všetko sa to prešlo mlčaním alebo myknutím plecom.

Dnes ale najvyšší ústavný činiteľ tejto republiky vyhlásil niečo, čo by túto zvláštnu situáciu malo zmeniť. Minister financií zavádzal Slovensko kvôli Sputniku. Len a len Matovičovým pôsobením, jeho hrami a neschopnosťou komunikovať normálne sme v situácii, kedy začína byť jasné, že sa Sputnikom očkovať nebude. Alebo si ho zoberú späť Rusi, alebo sa ešte rozšíri vlna odporu k tejto vakcíne. A pánovi Matovičovi sa podarilo jediné: z pôvodne dobrého nápadu rozšíriť možnosti očkovania aj o Sputnik, nahneval všetkých. Tých, ktorý považujú Sputnik za ruskú ideologickú hybridnú zbraň, ale aj tých čo by sa očkovať chceli ale nemôžu.

Chceli sme to najlepšie možné a dopadlo to ako vždy, chcelo by sa povzdychnúť. V skutočnosti si myslím, že je to inak. Na Slovensku začína byť pravidlom, že všetky tie nové, spravodlivé a obyčajné tváre ľudí, ktorí túžia byť zmenou, zvyčajne prinášajú oveľa väčší chaos ako politici, ktorí si odmakali svoje politické funkcie od piky. Je to prípad Ivety Radičovej, je to prípad Igora Matoviča, Richarda Sulíka ale napríklad Alojza Hlinu. Ich údajne spravodlivý a správny boj za lepšie Slovensko totiž vždy končí na osobnom egu, či neschopnosti pôsobiť ako politik. Lekcie by si mali brať od Mikuláša Dzurindu alebo Roberta Fica. Technológia politickej moci je totiž niečo iné, ako len dobre zvolený predvolebný marketingový mix hesiel a pozicioningu, či dobrá viera v lepšie zajtrajšky.

Matovič doplatil na Sputnik. Nič nezískal, naopak veľa stratil. A k jeho povesti šaša sa pridáva aj neschopnosť a klamstvo. Môžeme mu preto už podobne ako kedysi Radičovej verejne hovoriť klamár?

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 157786x
Priemerná čítanosť článkov: 4641x

Autor blogu

Kategórie