Založ si blog

Krajniak už leští bagandže, Naď nahradí Matoviča. Druhá vláda neobyčajných ľudí

Politická kríza vždy znamená len jediné: ako sa zmení mocenský pomer. Včera porazení môžu byť až prekvapivo rýchlo víťazmi zajtrajška. Po škandále s policajnými manévrami okolo už dnes bývalého šéfa SIS sa v celej chaotickej situácii najlepšie zorientoval Krajniak. A keď uznáme, že Matovič je celkom schopný manipulátor moci a marketér, vynára sa nám pre očami úplne iný scenár, ako ho opisujú média či renomovaní komentátori.

Matovič je uprostred politickej krízy pravdepodobne kdesi v izolácii. Možno len v mentálnej, možno aj fyzickej. Inak ako izoláciou sa totiž nedá vysvetliť jeho záhadné vymiznutie zo sociálnych sietí a tlačoviek. Iba ak……. možno aj preto, lebo medveď (vláda Obyčajných ľudí II) je už celý naporciovaný, upečený a chystá sa už len obradná večera?

Sme Rodina a Obyčajní ľudia sa totiž možno už dohodli.

Richard Sulík aj Veronika Remišová posledných pár dní žiadajú aby Matovič opustil premiérsku stoličku. A dúfajú, že im matovičovci delegujú Eda Hegera na nového premiéra. Pomerne tichého, pomerne úradníckeho ministra financií, ktorý sa veľmi o mediálnu stránku vecí nestará, lebo má plné ruky práce s tým, ako získať milióny zvýšením dane za nehnuteľnosti, pričom mu z rozpočtu unikajú miliardy na daňových podvodoch.

Tá predstava, že by im Matovič doprial človeka, ktorého by ešte aj Remišová kedykoľvek mediálne ubila, mi do prezentovaných pochodov Matoviča nesedí. Matovič nič Sulíkovi a Remišovej darovať nechce a ešte by im aj rád osolil ich „hádzanie polien pod nohy“. Ale samozrejme, je tu riešenie.

Jediný rovnako neústupný a do kostnej drene nepríjemný, nekooperatívny a neomylný ako Matovič, je len terajší minister obrany Jaro Naď. Pridajme kus arogancie a neotrasenú vieru v Igora bez ohľadu na zdravý rozum, a Matovič má presadzovanie svojich čudných nápadov úplne v suchu. A Sulíka aj Remišovú by rozboleli zuby ešte viac, no za prípadný pád vlády v ktorej by Naď bol premiérom, by už v očiach voličov niesli zodpovednosť len oni.

Kto to prečítal (vedel dopredu) najlepšie? Križiak „trnavský morový zázrak“ Krajniak. Sme Rodina vždy chcela silový rezort pre Krajniaka. Až tak silno, že ešte aj po tom, čo sa Krajniak stal ministrom práce a sociálnych vecí, na jednej z prvých svojich tlačoviek začal: “ U nás na ministerstve obrany….“. O prechádzkach v maskáčoch pred televíznymi kamerami nehovoriac.

Namiesto silového rezortu ale pre rokom Krajniakovci dostali SIS. Tá je teraz síce neobsadená, ale pre Krajniaka už reputačne nevhodná. Ako teda využiť chaos? Získať to, čo chcel na začiatku a ešte aj zo silným presahom na spravodajské hry? Nuž bolo treba teraz odstúpiť a byť pripravený zaujať miesto ministra obrany po tom, ako sa Naď stane premiérom. A podobne ako Gaľko, úkolovať Vojenské  spravodajstvo. A Naď si v svojej novej pozícii pri spravodajských hrách ostane tiež, lebo ako premiér si nového šéfa SIS nainštaluje sám.

Autor dúfa, že celá táto prognóza je len výsledkom hry „keby bolo keby“ a nič z uvedeného sa nestane. Aspoň do tej doby, dokiaľ nebudú predčasné voľby.

 

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159276x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie