Založ si blog

Chcú len tú „ich“ demokraciu. Vadí „im“ Fico, Trump a už aj Majk Spirit

Kto sú to, tí „oni“? Sú to tí, čo budú voliť Korčoka? Určite. Časť zblbnutá pomýlená, ale veľká väčšina programovo nastavená voči všetkému, čo je v skutočnosti pravé Slovensko.

Ministerka kultúry Šimkovičová chce podporiť národnú a tradičnú kultúru, dostane sa jej od „nich“ nevídaného hejtu. Matica Slovenská je pre „nich“ iný spôsob ako povedať organizovaný dezolát v najlepšom štýle exministra Naďa. V Tatrách a na Donovaloch „im“ nevadia predražené kaviarne, hotely, parkoviská, sami tam často radi chodia až tam spôsobujú zápchy. Ale vadí „im“, ak poľnohospodár či lesník chce pod Tatrami obhospodarovať svoju pôdu. Sú to „tí“, ktorým nevadí, že Šimečka najmladší nikdy nič vlastne nerobil a profesionálne sa prediera bratislavskou kaviarňou tak ako jeho otec a starý otec. Nevadia „im“ Sulíkove povalenia vlády, nevadí „im“ jeho stretávanie s Kočnerom a nevadí ani to, že jediné čo vie je s alebo aj bez Geisenovcov organizovať žúrky. Za štátne.

Nevadí „im“, že na protestoch proti vláde sa už o LGBT nič neobjaví. Aby sa to KDH nenahnevalo. Aspoň, že niektorým z „nich“ ten Matovič vadí. Ale vadí „im“ aj Majk Spirit, lebo netrepe o zlom Ficovi, smiešnom Dankovi a polozlom a polosmiešnom Pellegrinim. Jeho texty v najnovšom jeho albume si vypočuli obetavo za nás všetkých, zhodnotili, odsúdili a dali radu všetkým slniečkarom, dobro..áčom, slušnoľuďom a iným príjemným ľuďom, že toto je blééé a zléééé a fujky.

Vadí a vadil „im“ Trump. Aj keď vyhral alebo aj vyhrá v slobodných voľbách v americkej demokracii. Ako mávnutím čarovného prútiku je jeho voľba prejavom hlúposti, nenávisti, bigotnosti, šovinizmu a množstva ďalších -izmov. Lebo jediná správna voľba je – tá „ich“.

Vadí a vadil „im“ Fico. Bez ohľadu na výsledok volieb, výmysly a pravidelné masáže „správnymi“ názormi pokračujú. On je fujky. V skutočnosti sa množstvo ľudí má lepšie vďaka nemu. Ano, mohol by to robiť aj lepšie. Ale to aj Dzurinda. Aj Radičová. Hovoriť o Hegerovy či Matovičovy v spojitosti s ním je ako hovoriť o inej lige. Môžeme si myslieť o ňom, čo chceme. Ale ako tvor politický nemá na slovenskej politickej scéne obdoby. Ano, podobne ako Trump na tej americkej.

Tí, oni, im, nich. Ak je 4 334 000 všetkých oprávnených voličov, a účasť v roku 2023 bola 68,5% z tohoto čísla, vieme povedať že liberálov v sasanke a  Šimečkových progresivistov volilo približne jedna štvrtina oprávnených voličov. A zvyšok? Viac ako 50% volilo jednu zo strán Smer, Hlas, SNS, Republika, Sme rodina, Kotlebovcov. Ďalších takmer 7% KDH a ďalších takmer 9% Matoviča. Takže spolu viac ako 65% Slovenska volilo niektorú zo strán, ktoré majú väčší či menší problém s tým, čo saska a péesko prezentujú a znamenajú. V iných číslach: ano, je tu približne 1 100 000 Slovákov a Sloveniek, ktoré si myslia, že SLovensko aké máme je nedobré, zlé a odporné. A treba dať priestor viac LGBT agende, či bruselskému alebo americkému svetopohľadu. Ale opäť pozor, ten americký vyhovuje iba niekedy. Napríklad vtedy, ak kritizuje Fica prostredníctvom svojej ambasády. Viete si predstaviť, keby Číňania, Rusi, India alebo ktokoľvek iný kritizoval Dzurindu? Matoviča? Čo by sa dialo?

Dnes je sloboda. Ano, aj za Fica, nech vám povie kto chce, čo chce. Nikto ale naozaj nikto nebráni tým, čo si myslia, že je najvyšší čas odísť, aby odišli. Na Ukrajinu, bojovať proti Rusom. Privítajú vás. Do Poľska? Ste moc liberálni a málo katolícky milí progresívny liberáli. Do Maďarska? K tomu zlému Orbánovi? V Rakúsku vás privítajú skôr ak vyznávate Allaha a do štatistik sa im hodíte len ak ste zo Sýrie či Afganistanu. Slováci sú moc easy. A málo ovládajú nemčinu. Iba ak utierať zadky rakúskym dôchodcom, ktorých dôchodok je väčší ako priemerný plat. Do Francúzska? Možno keby ste boli z niektorej z kolónií. A opäť, tá jazyková bariéra. Francúzsky vie tak 1000 ľudí na Slovensku. Španielsko? Nech sa páči, siesta sa vám bude páčiť. Jazyk už netreba riešiť, hlavne že to bude ďaleko. Anglicko že by? Pekná predstava. Skúste preplávať La Manche. Vtedy vás prevezú do Rwandy lebo majú imigrantov plné zuby. No go zóny, oproti ktorým je Luník  detským ihriskom.

Tak kam vlastne chcete ísť?

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159940x
Priemerná čítanosť článkov: 4704x

Autor blogu

Kategórie