Založ si blog

Progresívny únos štátu: alebo prečo nemal exminister Šimko ani druhý raz šancu na ministerstve vnútra

Mám rád zlé vtipy. Často totiž lepšie vystihujú životnú realitu ako tie akože dobré. Napríklad taká zemitosť ba priam až nejaká zúfalá prízemnosť vtipov Joža Pročka zabávala a žiaľ naďalej zabáva nie malú časť slovenskej populácie. Ale k vtipu z posledných dní.

Stretnú sa traja: akože bývalá podpredsedníčka progresívcov, toho času prezidentka. Stretne sa s nádejným ministrom vnútra za progresívcov, toho času policajným prezidentom a „ménage à trois“ s premiérom vlády, budúcou hlavou progresívnej kandidátky do progresívnej Európy. A šup, pozerajte letí minister vnútra. Mohol mať vtedy kresťanský konzervatívec, vymenovaný na odporúčanie Daniela Lipšica vôbec šancu?

Nemal.Dovolil si totiž veľa.Dovolil si na adresu progresívneho Harmana povedať toto:

„Táto ozbrojená, represívna štruktúra si iste nemôže robiť, čo sa jej zachce. To sa deje iba v policajnom štáte,“ uviedol. V demokratickej spoločnosti musí byť podľa neho donucovacia moc štátu pod „presne ustanovenou, ale účinnou kontrolou politickej moci,“ pokračoval Šimko.

„Patria pod kontrolu politiky. To, o čo ide vždy, predovšetkým vo voľbách, vo všetkých voľbách i v týchto, je, aby bola pod kontrolou dobrej politiky. Takej, ktorá si túto svoju zodpovednosť uvedomuje,“ uzavrel minister.

A Odór, Čaputová a Harman zacítili problém. A Šimko opäť letel. Tak ako letel z pozície ministra obrany, tak ako aj z pozície ministra vnútra. Ako jediný v slovenskej histórii, druhý raz. A vyzerá to, že opäť – len za pravdu.

Slovensko nevolí progresívcov. Volí ich Bratislava. Tá, čo bola maďarsko-židovsko-rakúska. Tá, čo ako prvá bola počeštená. Tá, čo sa nikdy nepridala k Slovenskému národnému povstaniu, tá čo má bližšie do Viedne a do Brna ako do Banskej Bytrice, Žiliny, Prešova či Košíc. A má ďaleko aj do Terchovej, do Liptovského Mikuláša, na Kysuce aj na Oravu. Ľudia tu volia inak, lebo majú viac peňazí, menej detí a chytali ešte za socializmu ORF. Slovensko brániť nechcú – LEN 19% percent voličov progresívcov by v prípade vojny (aj s tým nenávideným Ruskom) bojovalo. 51% z nich by zdrhlo, 24% nebojovalo. Úplne inak ako Ukrajinci. Ešte aj voliči Republiky by proti tým Rusom bránili Slovensko viac.

Časť žije v zahraniči. Nechcú tu študovať, ani žiť, ani pracovať, ani platiť dane.  Nechú Slovensku dať nič za ich materské, základné a stredné školy. Za to síce zúfalé, ale predsa len zdravotníctvo. Ale čo chcú, je zo zahraničia ovplyvňovať smerovanie krajiny. Viac ako 72 000 hlasov zo zahraničia, z ktorých 61% volilo progresívcov. To je v konečnom výsledku takmer o 1% viac ako by progresívci získali na Slovensku bez zahraničia.

Takže si to zrátajme. Najväčší úspech majú progresívci v zahraničí – 61% zo všetkých voličov. Takýto úspech nemajú ani v Bratislave a jej širokom okolí. 75% z progresívnych voličov zo Slovenska by to isté Slovensko, ktoré chcú zmeniť v jeho smerovaní, nebránilo. Polovica a kúštik by zdrhla. Bývalá podpredsedníčka progresívcov s šéfom budúcej progresívnej kandidátky a nádejným kandidátom na progresívneho ministra vnútra dláždia cestu svojim ľudom – proti konzervatívcom, proti zdravému rozumu a proti opozícii, len na podporu progresívneho puču.

Skúsme test Ficom. Bože, to by bol krik! „Nezávislé“ médiá, americká ambasáda (apropó kedy sa konečne presťahuje a na námestí P.O.Hviezdoslava, v bratislavskej pešej zóne, budú odstránené protitankové prekážky proti Al Kajde či Unabomberovi :), Open Society Fundisti, určite celá LGBT scéna, aj nejaké to Slušné Slovensko a určite mnohí ďalší.

Len prečo by ich hlas mal zavážiť viac, ako hlas nezamestnaného z vyľudneného Poltára či Banskej Štiavnice? Viac ako hlas rolníka z Nitry či učiteľa zo Svidníka a inžiniera zo Sobraniec. Alebo docenta z Trenčína, ktorý neverí že existuje viac pohlaví alebo doktora z Myjavy, ktorí neverí v aborciu.

Chudák Šimko. Spätne to vyzerá, že nakoniec je len slušný chlap. Postavil sa Dzurindovy. Postavil sa progresívcom. Vyzerá, že jeho hlavná chyba je byť vždy na strane porazených.

 

 

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159930x
Priemerná čítanosť článkov: 4704x

Autor blogu

Kategórie