Založ si blog

7 jednoduchých dôvodov, prečo voliť progresívcov je proti väčšine slovenských záujmov.

Voľby sú už čoskoro aj vo vašom meste či dedine, Ak váhate koho voliť, je to v poriadku, slovenská politika bola vždy o voľbe „proti“, nie „za“. A pre tých, čo by nebodaj váhali, či dať svoj hlas nebodaj aj takým progresívcom, zhrniem fakty prečo tak preboha v žiadnom prípade nerobiť!

 

1. Neskúsenosť a nezrelosť: Nedostatok politických skúseností povedie k problémom pri efektívnom vládnutí. Spolu s vnútorným „hľadaním“ – 4 predsedovia za 5 rokov? – nie je PS ešte pripravené vládnuť. A keď, tak prostredníctvombľudí v pozadí – počnúc Šimečkom starším až po bývalého poradcu Čaputovej exkomunistu Leška. Výsledok – viac ako polovica Slovenska v kultúrnych vojnách a ideologických hádkach.

 

2. Nejasná implementácia politiky: tzv „progresívne“ postoje strany sa dajú len ťažko premietnuť do praktických politík, ktoré sú prospešné pre celú krajinu, nielen pre zopár cieľových voličov. Pre krajinu, kde na ulici predáva dôchodca Nota Bene naozaj sú problémy dúhovej loby smiešne. A násilné akcia ala “ Vallov cykloterorizmus“ v Bratislave sú varovným mementom pred politikami na štýl „prikážeme vetru, daždi“.

3. Ekonomické obavy: Treba mať obavy z ekonomických plánov strany a ich možného vplyvu na podniky a trh práce. Čudesný mix neoliberálnych nápadov so sosialistickými precedensami podobne ako v prípade kvázi liberála Sulíka vytvára zo Slovenska len akýsi pokusný inkubátor nikde nevyskúšaných a čudných nápadov.

4. Prístup k európskej integrácii: nekritický proeurópsky postoj strany veľmi jasne povedie k rozhodnutiam, ktoré nie sú v súlade s národnými záujmami Slovenska. Vrátane energetickej politiky, politiky ochrany hraníc či iných rozhodnutí. Šimečka pre svoj budúci pomník na európskej úrovni bez váhania obetuje želania väčšiny Slovenska.

5. Presah politiky: Snaha strany meniť veci podľa jedného vyhraneného postoja bude viesť k nadmerným vládnym zásahom a byrokracii. Spolu s tým narastie šírka a sila ovplyvňovania verejnej mienky. To nie je domnienka, to je vidieť na príklade bratislavského magistrátu a už spomenutého progresívca Valla.

6. Polarizácia: Množstvo ľudí cíti, že tzv „progresívne“ postoje strany ešte viac rozdelujú už tak polarizovanú spoločnosť. Medzi takýchto ľudí patrí okrem mňa napríklad aj exprezident Kiska ako aj exprezident Gašparovič, Mikuláš Dzurinda aj väčšina bývalých a terajších predsedov KDH, SNS, Smeru, Hlasu, matovičovcov nových aj starých, kolárovcov, kotlebovcov, uhríkovcov, bugárovcov aj simonovcov… Vlastne nie je jasné, kto s progresívcami chce niečo mať. Je zaujímavé, že  ohrozenie, ktoré progresívci predstavujú dokáže spojiť aj úplne rozdieľne ukotvených jedincov, aj celé skupiny, vrátane Konferencie biskupov.

7.Sociálne a kultúrne vojny: Konzervatívna časť Slovenska nesúhlasí s postojmi strany v mnohých sociálnych a kultúrnych otázkach. Postoj KDH je v tomto prípade len primeranou reakciou. Šimečkov tlak na bruselský verziu progresivizmu, zrodenú v kuloároch európskeho parlamentu, je štúrovskému Slovensku cudzí a Štúr sám pred ním už viac ako 170 rokov dozadu varoval. V rámci „woke“ aktivizmu je po prípadnom vládnutí progresívcov na spadnutie búranie Štúrových sôch a premenovávanie ulíc s jeho menom ako  „nevhodného proruského, antiliberálneho slovenského nacionalistu“, tak ako to vidíme v USA v prípade Washingtona či Jeffersona.

 

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159900x
Priemerná čítanosť článkov: 4703x

Autor blogu

Kategórie