Založ si blog

Bude Modrá koalícia Mikuláša Dzurindu opäť budovať tunel Branisko, tentoraz druhú rúru?

Nešťastie nechodí po horách a nechodí len raz. Tak by väčšina obyvateľov mala reagovať na návrat Mikuláša Dzurindu prostredníctvom strany Spolu, ktorá sa dnes premenovala na Modrú koalíciu a plne sa prihlásila k Mikulášovi.

Je samozrejme len náhodou že v rovnakom čase ako sa už 4 rok dôchodca Dzurinda vracia do politiky, končí technologická životnosť vytunelovaného tunela Branisko. A jedným z navrhovaných riešení je: budovanie druhej rúry!

Čudné finančné machinácie, kedy pôvodná cena tunela za prvú rúru narástla na viac ako dvojnásobok ( z približne 100 milíonov eur na 250 miliónov eur) stačili na to, aby SiSka v roku 2004 zaradila problém Braniska do svojej výročnej správe. Polícia následne rozbehla vyšetrovanie. V roku 2006 sa začala o prípad zaujímať aj švajčiarska polícia. Vyšetrovanie kauzy tunelovania ale trvalo 14 rokov a skončilo s nulovým výsledkom.

Hovorí sa, že 2x nestúpiš do tej iste rieky. Predstava, že Slovensko potrebuje zachrániť od dôchodcu Dzurindu, je vlastne len prejavom zúfalstva pravice. Neexistujúca členská základňa v SaS (kde ich rátajú na desiatky) či OĽaNO (jednotky uvádzaných členov), alebo neexistujúci voličský potenciál (Remišovej Zaľudia, Mackov debatný krúžok ODS, exBeblavého exSpolu Modrá koalícia, Jablko budúcej bývalej europoslankyne Nicholsonovej) či úzko definované katolícke KDH, slovenskú pravicu prosto nedokáže zachrániť. Priveľa ega, záujmov a hlavne nadkritické množstvo hlúposti a neschopnosti (Matovič, Remišová, Sulík, Macko, Nicholsonová…) nechávalo prosto pravicového voliča vo vetre.

Dzurinda, ktorého vlády boli považované za „zlatý vek“ pravice, sa opäť pokúša o nové SDK. Varovaním alebo by malo byť jeho následné mocenské manipulácie smerom k SDKÚ. Pod jeho absolútnou kontrolou a s rozdrvením všetkých, ktorí pôvodné SDk tvorili. A s bianko zmenkou na Branisko, druhú rúru…

Ministerstvo športu sa stalo eurovodom zo štátneho k oligarchom z JT

22.07.2024

Neskutočné či neuveriteľné. Tak by sa dalo opísať počíňanie nového ministerstva športu. Po škandálnom výbere miesta nového ministerskej adresy – v budove na nadražšom nábreží v Bratislave – sa pod plachietkou podpory cestovného ruchu vydala smerom neustáleho prelievania peňazí smerom k oligarchom z JT. Vidieť tak reklamu na čisto biznisový a vysoko [...]

Kali prekukol falošné pózy Šimečku a Čaputovej

21.05.2024

Tragická a zúfalá chvíla. Dôsledok všetkých protestov pre Ficovým Bonaparte. Neustály pokles politickej kultúry po vstupe matovičovcov na kandidátke SaS do parlamentu od roku 2010. Vyhrocovanie mediálneho honu na premiéra, Kaliho či Blahu. Šibenice na námestiach. Posielanie do basy bez dôkazov. Alebo výmyslov. étorika bývalého smeráckeho asistenta Šimečku voči svojím [...]

Prečo nemám pochopenie pre voličov Šimečku

15.05.2024

Šimečka najmladší je derivátom svojho otca a svojho starého otca. Vždy sa našiel niekto, kto im pomohol a kto ich platil. A po koho chrbte sa doplazili ďalej a ďalej. Šimečka najmladší napríklad dokončil svoje doktorandské štúdium vďaka smeráckym europeniazom Borisa Zalu. Stretnutie s Macronom v predvolebnom boji mu sprostredkoval Štefunko. Stranu platil Truban, [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 175608x
Priemerná čítanosť článkov: 4746x

Autor blogu

Kategórie