Založ si blog

Právnička od Širokého. Obyčajná poslanecká asistentka Obyčajných ľudí

Naposledy som písal o všakovakých vtákoch, na ktorých treba prstom ukázať a následne sa ich zbaviť z verejného života. Viete ale že nám niektorí nenápadne spoza bučky sedia aj v parlamente? Reč dnes bude o dvoch poslaneckých asistentoch pána poslanca Richarda Nemca, ktorí sedí v parlamente za Obyčajných ľudí.

Zo stoličky ma totiž zdvihol „jeho“ posledný blog, kedy de facto žiada atomizáciu športového hnutia. To prinesie zvýšenie administratívnej záťaže pre jednotlivé kluby spoza zásterky vraj férového prístupu. V skutočnosti sa snaží postaviť kluby proti národným zväzom, navrhuje presunúť zodpovednosť za športovú prípravu z národnej úrovne na každú dedinu. Jeho návrh digitalizácie je pekná cesta ako premrhať množstvo miliónov zo štátneho rozpočtu na budovanie megalomanských IT projektov bez reálneho dopadu na financovanie športu či zlepšenie športovej infraštruktúry.

Pán poslanec doteraz v parlamente vystúpil len zopárkrát napríklad s perlami typu: „Ďakujem za slovo. Pán poslanec Blanár, ja sedím na tom zahraničnom výbore, sedím tu aj teraz, takže ja by som vám chcel trošku, na to vždycky budem, vždycky budem to merať, tie moje úvahy, to, čo som sa naučil, čo ma naučil šport, a to je disciplína, pokora a tvrdá robota. Takže toto si myslím, že minulá, minulá vláda nezvládla v tom, že tie vzory v športe nemáme, čiže v zahraničnej politike reprezentovať športom, si myslím, že je to tá najlepšia a najzdravšia reklama, ktorú tu máme. A za tie roky tu ubúdali a bude im dlho trvať, kým tie vzory zase dostaneme hore, a ktoré nám budú reprezentovať Slovenskú republiku, a tým pádom sa bude ľahšie prezentovať táto krajina. Ďakujem.“

Schopnosť formulovať ucelené myšlienky mu teda nechýba, fakticky ale potom prekvapí, ako bol pán poslanec Nemec schopný sa spolupodieľať na zákone o športe. Alebo písať blogy, kde navrhuje svoje nesystémové a škodlivé kroky. Lebo uznajte ani 50 rokov vo volejbale z vás fiškusa neurobí. Čaro spočíva ale v jeho dvoch poslaneckých asistentoch.

Jedným z nich je Zuzana Zajíčková. Jej viditeľná profesijná dráha športovej právničky začala podľa výpisu z OR SR pod oligarchom Jurajom Širokým v organizácii Marketing SZĽH (Slovenského zväzu ľadového hokeja). Nahrádza ho spolu s Jánom Filcom v dozornej rade v roku 2004, Široký sa stáva konateľom. Bez ohľadu na zmeny aké sa v tejto zvláštnej organizácii SZĽH diali, ako pevný nominant Juraja Širokého v dozornej rade vydržala až do roku 2017.

Potom sa na krátko stratila a svoju hviezdnu chvíľu zažila v predvolebnom boji v roku 2020. Krátkou sériou blogov sa postavila proti štátnemu zámeru kúpiť Kmotríkov futbalový štadión. Že išlo vlastne len o zákulisný boj oligarchov, potvrdzuje jej dlhoročné profesijné kamarátstvo s Petrom Sepešim.

Ten mal byť v roku 2010 jedným z kandidátov na Generálneho prokurátora. Pretláčala ho vtedy strana SaS, KDHáci boli proti. Pretože Sepeši bol dobrý kamarát Dobroslava Trnku! Okrem iného mal Sepeši aj nadštandardné vzťahy s Jánom Kováčikom zo Slovenského futbalového zväzu – SFZ. Tým istým Kováčikom, ktorý od Kočnera kupoval podiely v Markíze!

Takže ak si to preberieme na drobné, Zuzana Zajíčková sa hýbala vo vodách naozaj takých obyčajných.. Ale určite je schopná napísať blog či dať právnu „radu“. Alebo pomôcť pánovi poslancovi vôbec predniesť zákon v pléne.

Spolu s ňou je asistentom pána poslanca Marcel Blažo. Tento bývalý plavec sa po vyštudovaní práva vrátil do rodných vôd a hviezdna chvíľa prišla, keď sa stal viceprezidentom Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

Jeho „úspechom“ a jediným čo si plavci, respektíve akvabely zapamätali je kauza. Na Slovensku dlho ututlaná! Akvabely sa s SPF súdili ako prvé športovkyne v histórii až na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne vo Švajčiarsku. SPF ako právny zástupca zastupoval práve Blažo. A to tak šikovne, že PREHRAL a SPF musí znášať náklady celého sporu, ktorá sa hýbe podľa uvedeného zdroja niekde vo výške 30 000 až 80 000 eur (viz link)! Jediný kto na tom zarobil? Marcel Blažo. Jemu federácia celý čas platila za právne služby v hodnote 9780 euro (od mája do novembra 2019), v januári 2020 ešte ďalších zopár stovák.

Nový prezident SPF sa ho márne pokúsil odvolať práve z týchto dôvodov – lebo Blažo hľadel na osobný prospech a nehľadel na záujmy zväzu. A pravdivo neinformoval. A z pozície viceprezidenta neurobil nič preto aby sa spor urovnal a Slovensko nezažilo svetovú blamáž. Vďaka obštrukciám členov SPF je Blažo ešte stále členom SPF ale už nie ako viceprezident. Pre lepšiu predstavu ako sa Blažo choval v svojej funkcii: v priamom rozpore s tým, čo pomáha vytvoriť dnes –  https://www.facebook.com/turcianskivlci.sk/photos/otvoren%C3%9D-list-branislava-hakela-riadite%C4%BDa/874686716016247/

Pikantné je, že po najväčšom právnom neúspechu na poli športu, aké Slovensko zažilo, dnes zastupuje pofidérne kluby a občianske združenia a ich predstaviteľov proti iným športovým zväzom. Spôsobom ala Kočnerov Martin Daňo šikanuje ministerstvo ako aj zväzy, a vytvára atmosféru strachu. Menom „svojho“ poslanca sa oháňa kade chodí.

Čo Vy na to, pán predseda vlády Igor Matovič? Toto sú Vaši „obyčajní ľudia“? Pána poslanca sa netreba pýtať, ten „tie svoje úvahy“ už dávno nechal na iných.

Vyberaná partička

Na fotke úplne vľavo máme Jozefa Miháľa. Ten bol v roku 2006 v penťáckej strane Nádej spolu s Jirkom Malchárkom. Potom vstúpil do SaS, bol za Radičovej ministrom,  a po prehratých voľbách na predsedu SaS stranu opustil a presunul sa k Miroslavovi Beblavému ako podpredseda strany Spolu. Po voľbách 2020, kedy Spolu spolu s PS zhoreli stranu bleskovo opúšťa aby sa stal štátnym tajomníkom na ministerstve práce u Krajniaka. Po jedinom mesiaci skončil.

Dáma naľavo je Zuzana Zajíčková. Ako sme si povedali, protégé Juraja Širokého. V dolnom rade v strede kamarát Dobroslava Trnku a Jána Kováčika Peter Sepeši. Napravo nad ním sa týči Marcel Blažo.

Zdroj foto: web UPS

 

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159329x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie