Založ si blog

Šmejdi medzi nami: Sulíkov vták Slávik

Biznis sa dá urobiť z čohokoľvek. Keby sa na Slovensku predával dobre sloní trus, určite by sa našiel niekto, kto by ho sem vo veľkom dovážal. A ako to býva, hľadal spôsob ako ukrátiť štát na DPH, alebo aspoň tvrdil, že ak zmieša 10% koncového slonieho produktu s 90% koncového produktu od prasiatok, stále ide o sloní trus.

Samozrejme, existuje aj iný biznisplán. Aj politika môže byť zisková, Fico, Kotleba ale aj Matovič a Kollár by vedeli poradiť ako. Stranícke pokladne sa plnia z štátnych príspevkov, niekedy prosto prichádza „všimné“ za takú či onakú podporu. Problém je, že ste na očiach, novinári vám nič nedarujú a ľud pospolitý sa potom vo veľkom rozčuľuje.

Lepšie je si založiť nejaké to občianske združenie. V jednom takom sedí podpredseda vlády Štefan Holý. A viete s kým tam sedí? Nuž je to v súčasnosti väzobne vyšetrovaný oligarcha Jozef Brhel. A čo na to Igor alebo Boris? A čo na to Richard? Podľa stanov tohto združenia totiž si majú členovia  „navzájom pomáhať“ a prehlbovať vzájomnú spoluprácu. Ako teda pomáha Holý Brhelovi?

Apropó Richard: verejnosti ukázal riadneho vtáka. Ten cez  falošný spev svojho občianskeho združenia „pomáhal“ stavať a developovať na Slovensku. Krížom krážom po celej republike. Za malý bakšiš pomáhať prestal, a všetko sa z nenazdajky pohlo. Keďže na Richarda sa obrátila rozhorčená podnikateľská komunita, spravodlivo rozhorčená Slávikovým postupom pri inak bezbolestnom a krajine prospešnom developovaní, Richard konal. Kedy bude konať vo všetkých prípadoch, kedy stavitelia, developeri a iní realitní hráči prosto kašlú na verejný záujem, nie je jasné. Keď je zisk je dôležitejší ako zastavanosť, dopravná naplnenosť a iné podobné taľafatky, tak za nejaký ten bakšiš sa postaví hocijaká somarina od Tatier až k Dunaju. Minister hospodárstva Richard vtedy už nezasahuje.

Samozrejme, Slávik mal dostať po zobáku. Nielenže skompromitoval kopec stavebných podaní a námietok, ktoré zmysel majú, ale zároveň len opäť zvýšil odpor verejnosti aj štátnej správy k „neziskovému“ sektoru. Faktom je, že spomínaný vták sa vyhrážal, kyberšikanoval, otravoval, zavádzal a celkovo ľudí strašil, využívajúc priestor, ktorý mu zákon ponúka.

Ale ruku na srdce. Nie je niekde niekto, koho poznáte a chová sa úplne rovnako? Napíše vám 20 emailov, 4 podania za mesiac a vy musíte riešiť? Veď to sa deje od aktívu Združenia priateľov škôl, cez schôdze vlastníkov bytov, až po miestny filatelistický krúžok! A vyhráža sa vám, že ak nebude po jeho, tak to parkovacie miesto nedostanete, smeti vám nevyvezú alebo príde ŠOI, daňová kontrola či rovno NAKA.
Napíše vašim susedom, napíše vlastníkovi nehnuteľnosti kde máte prevádzku, napíše poslancom. A všade tvrdí svoj blud a vy len v nemom úžase sledujete, že nie je vo vašich silách ho nijako zastaviť. Špina bola hodená a vy len trpezlivo vysvetľujete. Alebo to rovno vzdáte. Čas a iné prostriedky, ktoré míňate na vysvetľovanie vám už nikto nevráti. Výsledkom bude aj tak len ďalšia reťazová odpoveď od pôvodcu obvinenia.

Kľudne mi dajte v komentároch vedieť, či ste sa nejakým Slávikom 2.0 stretli. A poraďte všetkým, ako na neho, aby sklapol zobák.

P.S. Nie, nepotrebujem riešiť žiadneho svojho vrabčiaka, len ma naozaj zaujíma čo s tým!

Fico žiaľ hovorí pravdu, niektoré štáty NATO sa chystajú do vojny. Dôkazy z otvorených zdrojov

27.02.2024

Prvý dôkaz: Emmanuel Macron po samite v Paríži reagoval na novinársku otázku k vyhláseniu Roberta Fica, podľa ktorého niektoré západné krajiny zvažujú vyslanie svojich vojakov na Ukrajinu. Na vyslaní spojeneckých vojakov na Ukrajinu podľa Macrona nie je zhoda, „vylúčiť sa však nedá nič“. „Boli časy, keď sme si mysleli, že Ukrajincom pošleme len helmy [...]

Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21.02.2024

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019! Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala: [...]

Lipšic sa musí poponáhľať, ak chce kandidovať s Ódorom

09.02.2024

Špeciálny pán Lipšic o job príde ku 30. marcu, zatiaľ bez náhrady. Alebo je možné, že Krajniakov odchod od Borisa „dobrofackovača“ Kollára bol predzvesťou nového úderného projektu? Ak Daniel niečo roky rokúce vie, je to prežiť každého a vždy postúpiť ďalej. Jeho ambície sú nezmerné. Aj svoje pôsobenie na špeciálnej prokuratúre vnímal len ako ďalší [...]

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

vojna na Ukrajine, vojak, obrnené vozidlo, front

ONLINE: Briti zvýšia pomoc Ukrajine. Putin by sa nezastavil na poľských hraniciach, tvrdia

23.04.2024 05:55, aktualizované: 07:15

"Ak sa Putinovi umožní uspieť v tejto agresívnej vojne, nezastaví sa na poľských hraniciach," vyhlásil britský premiér po ohlásení rekordnej pomoci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 159456x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie