Ostrihoňová všetkých pekne oklamala. Kandidovať mala za progresívcov už v 2019

21. februára 2024, mulinkovamudrost, Nezaradené

Mediálnym vyhláseniam sa v prípade Veroniky Ostrihoňovej, bývalej spravodajky TV Markíza a neskôr moderátorky RTVS sa nedá s vážnou tvárou veriť. Je to len neskutočne babrácka robota médií, že nepíšu o tom, že k progresívcom do eurovolieb ju lámal už Beblavý s Trubanom a Štefunkom už v roku 2019!

Pani Veronika túto ponuku vtedy aj priznala. Doslovne povedala:
“Ponuku som dostala, no nemám záujem o kandidatúru do žiadnych volieb a ani som v tomto smere nevyvíjala žiadnu iniciatívu.“

Zákulisný fakt je, že by do toho aj išla, ale len pár týždňov predtým ako sa mali uzatvárať kandidátky do eurovolieb, zistila že je prvý raz tehotná. Na kandidátke mala byť vedľa Mihála, Šimečku či exgenerála Macka.

Bolo jednoduchšie si ďalej budovať svoju verejnú poznanosť, akože nezávislosť a akože názorovú nezaujatosť. Fakty ale v tomto prípade hovoria skôr o vedomom zneužití verejného a mediálneho priestoru.

Veronika Ostrihoňová je zároveň dobrou kamarátkou Zuzany Kovačič Hanzelovej. Podobne ako ona sa do mediálnych vôd dostala ako partnerka niekoho slávneho – Veronika bola od svojich 20 rokov priateľkou známeho slovenského moderátora Mateja Cifru. Keď mala 23, získala v roku 2013 vďaka svojmu slávnemu frajerovi flek v Markíze.

Vždy svoju prácu vnímala skôr ako príležitosť mať dosah na politiku – predsa len, nie je žiadna žurnalistka ale pokúšala o štúdium politológie. Žiadny  titul u nej ale nehľadajte. Šoubiz kariéra bola totiž vďaka budúcemu manželovi lepšie rozohraná.