Prečo nemám pochopenie pre voličov Šimečku

15. mája 2024, mulinkovamudrost, Nezaradené
Šimečka najmladší je derivátom svojho otca a svojho starého otca. Vždy sa našiel niekto, kto im pomohol a kto ich platil. A po koho chrbte sa doplazili ďalej a ďalej. Šimečka najmladší napríklad dokončil svoje doktorandské štúdium vďaka smeráckym europeniazom Borisa Zalu. Stretnutie s Macronom v predvolebnom boji mu sprostredkoval Štefunko. Stranu platil Truban, dvojciferné percentá pre stranu Bihariová. Tú nakoniec sprosto odkopli.
A podobne ako všetci v jeho rodine predtým, obrátil sa proti ruke ktorá ho živila. Už nie je sociálny demokrat, už je akési čudo, na hony vzdialené pôvodnej Štefunkovej predstave o Progresívnom Slovensku… apropó, prečo sa nehovorí o tom že pôvodne malo byť celé Progresívne Slovensko len klonom francúzskej socialistickej strany s rovnakou skratkou PS? Tak ako si to predstavoval nielen Štefunko ale aj zosnulý Martin Filko?
Šimečka prostredný, honorovaný komentátor na plný úväzok (prosím, nezabúdajme na to – jeho verejné pôsobenie je určené pre konkrétne publikum za ešte konkrétnejšie eurá v prospech jedného myšlienkového svetonázoru, inými slovami ak chce jesť musí také vravieť a písať) najnovšie nerozumie iným ako voličom svojho syna.
Ako rovnako hodnotný komentátor ako on, len žial nehonorovaný, si dovolim povedať nasledujúce – vo Francúzsku pre nezvládnutú výchovu mládeže a nezvládnutú imigračnú politiku zavádzajú zákaz vychádzania pre deti 🙂  Toľko k predstave, že by sme mali napodobňovať Francúzov.
V Nemecku nezvládajú islamistov, dôsledok svojej kultúrnej, vzdelávacej a imigračnej politiky. Vo veľkej miere podporenou či priam vytvorenou Angelou Merkelovou, o ktorú sa v svojom poslednom komentári Šimečka prostredný opiera. Toto na Slovensku snáď nechceme.
A rovnako ako on splieta nespojiteľné, budem aj ja.
Aha, na čo sa podobá proerópska póza na plagáte péeskárov – trocha Hillary, trocha Binden alebo Obama.