Smutný koniec smutnej legendy – pani Remiášová stratila posledné kúsky súdnosti. Vďaka Matovičovi

24. augusta 2022, mulinkovamudrost, Nezaradené

Jej príbeh je mementom. Tragickým, smutným, neférovým ale aj poučným. Pani Anna Remiášová je matka, ktorej syna zavraždili. Na efekt, v zásade verejne popravený. Jej 25 ročný boj o vysvetlenie, vyriešenie a potrestanie jeho vraždy je príbehom boja s veternými mlynmi, politickými predstaviteľmi, justičnými a vyšetrovacími orgánmi a výsledok je stále v nedohľadne. A zaslúži si pozornosť a konečnú bodku.

Šikovný marketér Matovič si túto ženu (ktorá je pre mnohých symbolom neprávosti minulých rokov a časov, kedy si skupinka vyvolených mohla dovoliť čokoľvek) dal na svoju kandidátku. Pani Remiášová získala Matovičovi okolo 25 000 kúžkov, čo je napríklad 2x toľko čo získal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Šípoš, či 3x viac ako mediálny miláčik Čekovský, či takmer 4x viac ako jeho tajnosť minister vnútra Mikulec.

A len tak pre zajímavosť: dokonca 10x viac ako nacionalista a homofób Ďuro Gyimesi, Matovičova pravá roka pri rokovaní s Orbánom.

Všetci sa pravdepodobne divili, ako je možné že pani Remiášová skončila u známeho klauna, ale roky jej tragického boja za pravdu v prípade jej syna dávali akú takú nádej, že sa nenechá napáliť šašom z Trnavy. Jej posledný príspevok na najznámejšej sociálnej sieti ale svedčí o opaku.

Pani Remiášová prosto uverila osobe a rétorike Matoviča. Prebrala každý jeden aj vymyslený argument, ktorý vyprodukovala mediálna Matovičova úderka.

Je tak po Milanovi Kňažkovy, Jánovi Budajovi, Gáborovi Grendelovi či Jaroslavovi Naďovi ďalšia mediálne známa osoba, s pôvodne dobrým životným príbehom, ktorá zo svojou bezmedznou podporou majiteľovi OĽaNO prekročila súdnosť.

A ako píše wikipédia: „Súdnosť je špecifickosť prirodzeného dôvtipu, ktorého nedostatok nemôže nahradiť nijaká škola. Nedostatok súdnosti je hlúposť a táto chyba sa vôbec nedá odstrániť.“

Inými slovami: akákoľvek podpora Matoviča po všetkom, čo mal možnosť predviesť za posledné 2 roky je znakom hlúposti a žiaľ spochybňuje akúkoľvek predchádzajúcu aktivitu. Hlúposť totiž nie je nákazlivá, je len viac či menej zrejmá. A tragický príbeh na odbornosti, múdrosti či schopnostiach očividne nepridá, ako si mylne 25 000 voličov myslelo.

A len na okraj: Sulík je solidárny len s bohatými, to všetci vieme. Nič nové. Faktom ale je, že keď odíde Sulík, nič sa v skutočnosti nestane. Slovensko to zvládne. Tak ako to zvládlo po Mečiarovi, po Dzurindovi, po Ficovi a ako to aj zvládne po Matovičovy.