Ani Kaliňák, ani Počiatek, ani Fico. Ale Žiga?

3. februára 2021, mulinkovamudrost, Nezaradené

Doba sa zmenila. Nedotknuteľní oligarchovia ako Bodor, Haščák či Brhel trávia čas vo väzbe podobne ako predtým trávili čas v hoteli Hilton. Niekto kratšie iný dlhšie. Ale stále sa čaká na veľké politické meno.

Opička Jankovská politik nebola. Štátnou tajomníčkou sa možno stala pre politické krytie ale v skutočnosti bola právnička a sudkyňa a svoju nelegálnu činnosť začala dávno pred svojím pôsobením na ministerstve spravodlivosti. A preto všetci čakáme, čo bude ďalej.

Je až čudné, že stávkové kancelárie nevyhlásili nejakú stávku: pôjde skôr do väzby Počiatek pred ktorého vilou Matovič robil show, alebo Fico, pred ktorého bytom v Bonaparte Matovič robil show? A aký kurz by mal Robert Kaliňák?

Dnes NAKA nabehla do firmy exministra a exSmeráka Žigu. Na rozdiel od ostatných doteraz väzobne stíhaných, ide o politika, bývalého ministra. Navyše bohatého a vraj úspešného. Jeho obchody ale vraj aj smrdia. Prstom na neho ukázala opička Jankovská, jeho podnikaniu sa venovali investigatívci. Ak sa nájde dostatok dôkazov, Žiga by bol prvým ministrom Ficovej a Pellegriniho vlády odsúdený za machinácie.

Na druhú stranu je možné, že to dopadne ako v prípade záhadného Matovičovho automobilu, ktorý denne robil snáď tisíce kilometrov a nikomu to nevadilo. Alebo ako účtovníctvo na povale, biely kôň v susedstve a rozobraný stroj vo firme. Čudné, nerovné ale nakoniec zjavne nepotrestané a tým pádom legálne.

A preto je opäť až čudné, že po všetkom tom predvolebnom kriku rok dozadu,  Kaliňáka, Počiatka či Fica NAKA stále nenavštívila. Alebo sú tak neuveriteľne šikovní, alebo to prosto urobili na Matoviča. Čudne, nerovne ale kým to nebude potrestané tak to všetko bolo legálne.